Joomla!

Kotlety mielone z dzika

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 
Składniki:

  • 50 dkg mięsa (z kością) z młodego dzika
  • 8 dkg tłuszczu
  • czerstwa bułka (5 dkg)
  • 1 jajko
  • tarta bułka do obtoczenia
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Mięso oddzielamy
od kości, powięzi i ścięgien. Kroimy na kawałki. Zarówno mięso
jak i bułkę przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy jajko, sól,
Pieprz i starannie wyrabiamy masę. Z powstałej masy formujemy
kulki, obtaczamy w bułce tartej, spłaszczamy o układamy na patelni
na której znajduje się rozgrzany tłuszcz. Smażymy na ciemnozłoty kolor.
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903