Joomla!

Kotlety mielone z sarny lub jelenia

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 2
SłabyŚwietny 
Składniki:

  • 50 dkg mięsa z sarny lub jelenia
  • 8 dkg  boczku lub słoniny
  • 8 dkg tłuszczu
  • czerstwa bułka (5 dkg)
  • 1 jajko
  • tarta bułka do obtoczenia
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Mięso oddzielamy
od kości, powięzi i ścięgien. Kroimy na kawałki. Mięso,
boczek lub słoninę oraz bułkę przepuszczamy przez maszynkę,
dodajemy jajko, sól, Pieprz i starannie wyrabiamy masę. Z powstałej
masy formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej, spłaszczamy o układamy
na patelni na której znajduje się rozgrzany tłuszcz.
Smażymy na ciemnozłoty kolor.
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903