Joomla!

Herbata

Wszystko o herbatach - to co wiemy i to czego się dowiemy.

Będziemy się starać rozbudowywać go coraz bardziej każdego dnia.

Chętnie dowiemy się jakie Wy herbaty najbardziej lubicie 

i jakie macie sposoby ich parzenia. Może znajdzie się ktoś

kto sam robi mieszanki i zechce się podzielić swoimi tajemnicami.

Wszystkie informacje dotyczące herbaty przesyłajcie na adres:

Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Prosimy o zamieszczenie informacji w e-mailu:

"Wyrażam zgodę na publikację mojej wypowiedzi na portalu www.jakpuch.pl"

 

PARZENIE HERBATY


Najlepszym naczyniem do parzenia herbaty jest ceramiczny lub szklany

czajniczek o pojemności 4-6 filiżanek. Metalowe lub srebrne czajniczki

nie wpływają dobrze na smak herbaty. Czajniczek dokładnie umyty

ogrzać przez wlanie wrzątku. Po 1/2 min zlać wodę. Wsypać suchą

herbatę (4 do 6 łyżeczek - zawsze o jedną więcej, niż jest filiżanek)

zalać wrzącą wodą, parzyć przez 3-5 min. Rozlać do filiżanek

lub do gorącego im-bryka. Herbaty nie wolno gotować

ani też parzyć po raz drugi. Do herbaty stosuje się następujące

dodatki: cukier, śmietankę, mleko, cytrynę, goździki, kardamon,

konfitury, skórkę pomarańczową. Jedynie herbaty zielone podaje się bez dodatków.

title Filter     Wyświetl: 
# Tytuł artykułu Autor Odsłony
1 HERBATA Zielarka 944
2 Herbata Aaromatyczna Anita_s 866
3 Herbata z mitęą i lodem Herbaciarka 997
 


902 903