Joomla!

Sałata kazachska

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 250 g wołowiny
  • 2 ogórki kwaszone
  • 1 marchew
  • 40 g zielonego groszku
  • 2 jabłka
  • 1 szklanka majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 jajka
  • zielenina
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

Gotowane ziemniaki i marchew, smażone mięso, ogórki kwaszone (bez skórki i
pestek) oraz surowe jabłka pokroić na drobne kawałki. Dołożyć zielony
groszek, pieprz, śmietanę i majonez. Wszystko wymieszać, posolić, a następnie
posypać zieleniną. Najlepiej podawać z omletem z jajek.

 

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903