Joomla!

Kawa po turecku

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Odmierzyć proporcje. Na każdą filiżankę wody 1 łyżeczka drobno zmielonej kawy,

cukier puder do smaku. Odmierzoną wodę wlać do tygielka lub rondelka,

zagotować, wsypać kawę i cukier (nie mieszać), doprowadzić do wrzenia,

natychmiast zdjąć z ognia, odczekać, aż piana opadnie. Zagotować po raz drugi,

odczekać, lekko zamieszać, jeszcze raz zagotować; zdjąć z ognia. Pierwszy raz

filiżanki napełnić do połowy kawą, drugi raz napełnić całą filiżankę.

Po wypiciu kawy można zgodnie z tureckim zwyczajem powróżyć sobie z fusów :)

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903