Joomla!

Makaron z fasolką i kurkami

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 200 g fasolki szparagowej
  • 200 g makaronu rurki
  • 150 g świeżych kurek
  • po łyżce oleju i masła
  • szalotka lub cebula
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki wody
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Fasolkę umyć, odciąć końce. Wodę zagotować,

osolić, włożyć fasolkę, gotować ok. 10 min na półtwardo.

Wyjąć, natychmiast zanurzyć w zimnej wodzie. Do tej samej wody

wrzucić makaron, gotowac ok. 15 minut, odcedzić. Grzyby umyć,

większe poprzekrawać. Cebulkę i czosnek pokroić.

Olej i masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę i czosnek.

Dodać grzyby i mieszając smazyć ok. 5 minut. Dołożyć fasolkę,

wlać wodę. Szybko zagotować, wymieszać z natką i makaronem.

Przyprawić pieprzem.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903