Joomla!

Naleśniki z kurkami

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • Szklanka mąki
  • jajko
  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki pestek słonecznika
  • 150 g kurek
  • 2 ogórki
  • 2 cebule
  • łyżka masła
  • 100 g serka ziołowego
  • garść kiełków słonecznika
  • pęczek posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • olej.

Wykonanie:

Szklankę mleka zmiksować z mąką, jajkiem, szklanką wody,

2 łyżkami oleju i szczyptą soli. Usmażyć 12 naleśników.

Ogórki i cebule pokroić na pół krążki. Na maśle i łyżce

oleju zeszklić cebulę. Dodać ogórki i kurki, dusić 15 min.

Doprawić pieprzem i solą. Serek utrzeć z mlekiem,

wlać do rondla z grzybami, zagotować. Przyprawić,

wymieszać z koperkiem i pestkami. Naleśniki napełnić

częścią sosu grzybowego, złożyć, polać resztą sosu

i posypać kiełkami.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903