Joomla!

Papryki faszerowane grzybami

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 1
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 8 strąków papryki

  • 1 łyżka octu

  • sol

  • pieprz

  • 1 łyżeczka cukru

  • 30 dag borowików

  • łyżka oliwy

  • 10 dag ryżu

  • 20 dag pieczonego kurczaka

  • 3 łyżki majonezu

  • 1 łyżka musztardy

  • 1 łyżka posiekanej natki

  • 1 pęczek dymki

  • 1 gałązka bazylii

Wykonanie:

Oczyść strąki papryki. Zagotuj osoloną wodę z octem i cukrem.

Dodaj strąki papryki, gotuj do miękkości, wyjmij, odcedź i osącz.

Grzyby oczyść, pokrój, usmaż na oliwie i wystudź. Ryż ugotuj

według przepisu na opakowaniu, odcedź,osącz i wystudź.

Mięso pokrój w kostkę. Dymkę i bazylię posiekaj. Ryż pomieszaj

z grzybami, mięsem, majonezem, musztardą, pieprzem, dymką,

natką pietruszki i bazylią. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem.

Farszem napełnij wystudzone strąki papryki. Przełóż na półmisek,

podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903