Joomla!

Pieczony kurczak

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

Wykonanie:

Cebulę obieramy i kroimy na półćwiartki. Dynię w większe słupki
a pieczarki myjemy i jesli są małe będziemy je piec w całości.
Duże możemy przekroić na pół. W naczyniu żaroodpornym

lub na blasze układamy umyte i pokrojone warzywa.


Myjemy kurczaka i lekko osuszamy. W miseczce umieszczamy
przyprawy i robimy z tego lekką pastę - żeby łatwiej było nam
nasmarować kurczaka.

Po nasmarowaniu kurczaka układamy go na warzywach.
Ostrożnie dodajemy trochę wody na spód 
(max pół szklanki) i wstawiamy wszystko do piekarnika.


Pieczemy ok 1 do 2 h - wszystko zależy jakiej wielkości jest kurczak. 
Najlepiej sprawdzić czy odchodzi mięso od kości i wtedy jest upieczony.
Przed końcem pieczenia na jakieś 15-20 minut zdejmijmy pokrywkę
to skórka nam się zarumieni.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903