Joomla!

Skrzydełka z winogronami

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek kurzych
  • pęczek włoszczyzny
  • 4 łyżki miodu
  • kieliszek wódki
  • kiść jasnych winogron
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka sosu sojowego
  • listek laurowy
  • 4 ziarna pieprzu
  • sól

Wykonanie:

 Włoszczyznę oczyścić, opłukać, zalać wodą. Dodać ziarna pieprzu,

listek laurowy i nieco soli. Gotować 20 minut. Do wrzącego wywaru

włożyć skrzydełka, gotować 10 minut. Wyjąć, ostudzić.

Na patelni rozgrzać miód, dodać olej i sos sojowy, wymieszać.

Wrzucić skrzydełka, podlać wódką i rosołem, dusić 20 minut.

Dodać winogrona oberwane z gałązek, dusić jeszcze 5 minut.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903