Joomla!

Grillowane żeberka

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  •  1 kg pokrojonych żeberek wieprzowych
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka musztardy
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • po łyżce kminku i papryki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

 Cebule i czosnek posiekać. Sos sojowy połączyć z musztardą, olejem i przecierem.

Dodać cebulę, czosnek, kminek, paprykę, sól i pieprz. Wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, posmarować marynatą. Owinąć w folię aluminiową,

włożyć na 1 godzinę do lodówki. Żeberka wyjąć z folii. Grillować po 10-15 minut z każdej strony.

Podawać z sałatką ziemniaczaną.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903