Joomla!

Cielęcina z jarzynami

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 30-40 dag cielęciny bez kości albo 60 dag z kością
  • 25 dag ziemniaków
  • 30 dag warzyw
  • 25 dag fasoli szparagowej
  • 10 dag koncentratu pomidorowego
  • 1/4 l śmietany
  • sól
  • papryka

Wykonanie:

Mięso opłukać, pokroić na kawałki (z kością), zalać wrzącą wodą,

osolić, gotować około 20 minut. Warzywa umyć, oczyścić,

opłukać, pokroić w kostkę lub plasterki. Fasolę opłukać, oczyścić,

pokroić w poprzek na kawałki długości około 3-4 cm. Ziemniaki

umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Do gotującego się mięsa

dodać warzywa, ziemniaki, fasolę i cebulę uprzednio obraną

i pokrojoną w plasterki, gotować razem około 30 minut.

Gdy ziemniaki są miękkie, dodać śmietanę, koncentrat

pomidorowy i trochę papryki, osolić, ostrożnie wymieszać

i raz jeszcze zagotować.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903