Joomla!

Kaczka faszerowana 2

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

Wykonanie:

Ziemniaki pokrój w kostkę, 6 cebul na cząstki, boczek w paski. Boczek wysmaż
na chrupko, dodaj 2/3 cebuli, kartofle i majeranek. Przysmaż. Przypraw. Nadziej kaczkę.
Otwór zepnij. Nicią zwiąż skrzydła i udka. Do brytfanki wlej 1/2 szklanki wody włóż kaczkę.
Piecz 2 i 1/2 godz. w temp. 1750. W połowie czasu pieczenia ptaka obróć. Dodaj resztę cebuli
i pokrojoną marchewkę oraz 1/2 szklanki rosołu. Poszatkuj kapustę, posiekaj ostatnią cebulę.
Zeszklij na maśle. Zalej 1/2 j szklanki wody Przypraw l solą, pieprzem i muszkatem. Duś 15 minut.
Wywar z kaczki przecedź, odtłuść, podlej rosołem, Zagotuj, zagęść zasmażką. Podpraw śmietaną.
Kaczkę podaj z kapustą i sosem.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903