Joomla!

Mięso mielone w nowej odsłonie

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 1
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
  • 3 cebule
  • opakowanie mieszanki warzywnej z papryką (mrożonki)
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka

Wykonanie:

Na patelni rozgrzać olej i małymi porcjami smażyć mielone mięso.
Kiedy cała porcja jest już przesmażona, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Cebule obrać i pokroić w pół-plasterki. Do mięsa dołożyć warzywa oraz cebulę.
Chwilę razem smażyć. Wlać przecier pomidorowy zmieszany z 1 szklanką wody
i dusić przez kilka minut. Doprawić danie do smaku. Danie świetnie smakuje
z ryżem lub pieczywem. Mrożone warzywa można zastąpić świeżymi, utartymi
na grubej tarce, z dodatkiem drobno pokrojonej papryki. Wówczas jednak
trzeba podsmażyć je przez chwilę na innej patelni (na oleju) i dopiero
wtedy połączyć z mięsem, a potem z przecierem pomidorowym.

 

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903