Joomla!

Pieczony schab z ziołową panierką

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1,5 kg schabu z kością
  • pół łyżeczki suszonego tymianku, oregano i bazylii
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oleju
  • pół szklanki rosołu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Natkę oþlukac i posiekać. Czosnek i cebulę obrać,
posiekać. Natkę i posiekane warzywa i zioła włożyć do miseczki,
dodać musztardę i wymieszać. Opłukane mięso natrzeć solą i pieprzem
a następnie natrzeć wymieszanymi ziołami. Włożyć do posmarowanej
olejem brytfanny i piec ok. 1 godziny i 20 minut w tem. 200oC, podlewając
rosołem.

Pobierz składniki na komórkę

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903