Joomla!

Pikantne jaja w orzechowej skorupce

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

Wykonanie:

Sześć jaj włóż do rondla, zalej zimną wodą, doprowdź do wrzenia,

gotuj przez 5 minut, następnie zalej zimną wodą, ostudź i delikatnie obierz.

cebulę pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach,

orzechy upraż na suchej patelni i posiekaj. Rozgrzej olej, podsmaż cebulę,

dodaj marchewkę i duś przez 4-5 minut, aż zmięknie. dodaj curry i tartą

bułkę. Wymieszaj, zdejmij z patelni i przestudź, dodaj do farszu surowe jajko,

ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Podziel farsz na 6 porcji, kolejno obtaczaj

w nim jajka. Następnie posyp kule posiekanymi orzechami, ułóż na blasze

wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego

do 1800C na 15 minut. Podawaj z sałatą.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903