Joomla!

Biała fasola w sosie pomidorowym

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 2 puszki krojonych pomidorów (400 g)
  • 2 puszki białej fasoli (400 g)
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka oleju
  • listek laurowy
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka oregano
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 60 g parmezanu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Fasolę odcedzić na sicie, przelać zimną wodą i osącyć.

Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać pomidory

wraz z zalewą, czosnek, listek laurowy, tymianek, oregano

i łyżeczkę  cukru. Sos przyprawić solą i pieprzem. Podlać

3 łyżkami wody i gotować 10 minut. Dodać fasolę,

zagotować. Gorącą fasolę posypać natką pietruszki

i parmezanem. Podawać z bagietką.

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903