Joomla!

BROKUŁY Z KREMEM CZOSNKOWYM

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1 kg brokułów
  • 125 ml osolonej wody
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 200 g twarożku z czosnkiem
  • 4 łyżki bitej śmietany
  • sól, mielony pieprz
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Wykonanie:

Z brokułów usunąć listki. Grube łodygi naciąć na krzyż pod różyczkami.

Brokuły zalać osolonym wrzątkiem i zagotować. Dodać olej i 2 łyżki soku

cytrynowego, gotować około 10 min do miękkości, przestudzić.

Twarożek wymieszać z bitą śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.

Brokuły ułożyć na talerzach, polać twarożkiem i posypać

siekanym jajkiem. Podawać z chlebem natartym czosnkiem

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903