Joomla!

"Kawior" z bakłażanów

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1/2 kg bakłażanów
  • 15 dkg pomidorów
  • 8 dkg cebuli
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
  • 1 pomidor
  • 3-4 łyżki oleju lub oliwy
  • sl
  • pieprz
  • cytryna
  • ocet lub kwasek cytrynowy

Wykonanie:

Bakłażany opłukać, upiec, zdjąć skórkę. Cebulę obrać.

Bakłażany i cebulę posiekać, dodać olej, sól, pieprz, sok z cytryny lub ocet. 

"Kawior" przybieramy talarkami pomidora a z wierzchu posypujemy zieloną pietruszką.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903