Joomla!

Surówka z jabłek i cebuli ze śmietaną lub majonezem

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1 duże lub 2 mniejsze jabłka
  • 1 cebula
  • 3 - 4 łyżki śmietany lub 2 łyżki majonezu
  • sól
  • 1 łyżeczka cukru
  • sok z cytryny
  • 1 mała marchewka -dla zdecydowanych na ten dodatek

Wykonanie:

Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Cebulę obrać, przekroić wzdłuż na połowę i pokroić w kostkę.
Wymieszać jabłko z cebulą, śmietaną lub majonezem , solą i cukrem.
Jeśli jabłka były słodkie, należy dodać sok z cytryny.

 

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903