Joomla!

Białe babeczki z wafelkami

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 270 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 jajko
  • 4 maleńkie wafelki czekoladowe lub jeden większy
  • 1 łyżeczka zapachu waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 500 g maślanki (1 opakowanie)

 

Wykonanie:

Mąkę, proszek do pieczenia, rozkruszone wafelki, cukier zwykły i waniliowy - czyli wszystkie sypkie składniki mieszamy razem w 1 misce. Składniki płynne wlewamy do drugiej i dokładnie mieszamy. Łączymy wszystkie składniki płynne oraz sypkie i szybko je mieszamy - tak aby tylko mąka i pozostałe "namiękły" a nie zbiły się w ciężką mokrą masę.

Przekładamy do foremek i pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C.

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903