Joomla!

Ciasteczka maślane

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3/4 kostki stopionego masła
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego (dowolnie)

Wykonanie:

Przesiać do miski mąkę z cukrem pudrem. W mące zrobić dołek

i wlać stopione masło. Zagnieść ciasto, uformować kulę

i odłożyć na 4 godz. lub na noc. Na stolnicy lekko posypanej

mąką wyrabiać kulę na miękkie ciasto. Uformować kuleczki

wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczyć, nadać kształt okrągłych

ciasteczek. Ciasteczka ułożyć na lekko wysmarowanej masłem

blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st. C) i piec

10-15 min na złoty kolor. Podawać wystudzone, posypane

cukrem pudrem.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903