Joomla!

Cukiniowe leczo na ostro

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Zdjęcie Składniki:

 

  • 1 duża cukinia lub 2 mniejsze
  • 5 średnich pomidorów
  • 3 cebule
  • 3-4 papryki czerwone
  • ok. 30 g boczku wędzonego
  • 3 pętka kiełbasy cienkiej
  • 1 papryczka chili - oczyszczona z pestek i drobno posiekana
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mielone chili 1 łyżeczka
  • mielona papryka słodka 4 łyżeczki
  • kilka kropli sosu sojowego lub magi

 

Wykonanie:

Boczek i kiełbasę pokrojoną w kostkę lub słupki podsmażamy na patelni,
do tego dodajemy pokrojoną (najlepiej chyba w pół-krążki albo piórka)
i całość podsmażamy jeszcze przez kilka minut. Przekładamy to do garnka,
dodajemy umyte i pokrojone warzywa ale pamiętajmy żeby lepiej z pomidorów 
zdjąć skórkę przed włożeniem do garnka. Dolewamy ok 1 szklanki wody,
dosypujemy przyprawy, mieszamy i po kilku minutach gdy warzywa będą
lekko twardawe podajemy.

Super smakuje z grubą kasza lub bułką opieczoną posmarowaną masełkiem :)

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903