Joomla!

Cebula w cieście

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

361709

Składniki:

  • 2 średnie cebule
  • 1/8 l śmietany (ok. 8 łyżek stołowych)
  • 10 dkg mąki
  • 2 jaja
  • ok 8 dkg masła do smażenia
  • szczypta proszku do pieczenia
  • sól
  • szczypta majeranku

 

Uwaga: Ciasto powinno być nieco gęstsze niż na naleśniki.

Wykonanie:

Śmietanę mieszamy z jajkami i mąką, dodajemy proszek do pieczenia i sól i ponownie mieszamy.

Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry. Zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym

maśle z dodatkiem majeranku na złoty kolor. Podajemy je do mięsa lub z sosami.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903