Joomla!

Farsz z sera i kiszonej kapusty

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

Wykonanie:

Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Kiełbasę kroimy w plasterki.
Ścieramy ser - o ile nie jest starty. Kapustę i kiełbasę lekko podsmażamy
(może być na patelni z nieprzywieraną powłoką - wtedy nie użyjemy tłuszczu).
W czasie smażenia dodajemy kminek oraz pieprz.  Farsz nakładamy na
placki drożdżowe lub np. podpłomyki (przed pieczeniem) i posypujemy startym serem.
Farsz możemy również zjeść w naleśnikach - wtedy sami musimy zastanowić się
czy ser ma być on w środku zwijanego naleśnika czy na wierzchu. Tylko taki naleśnik
po zawinięciu powinien na chwilę przed podaniem wylądować w piecyku
lub chociaż kuchence mikrofalowej :) żeby ser się rozpuścił.

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903