Joomla!

Rosół na kości wieprzowej

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

 

  • 1 średnia kość wieprzowa lub wołowa (na zupę)
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 główki małej kapusty (może być włoska)
  • 1 średni lub pół dużego selera
  • majeranek
  • garść świeżego lub mrożonego koperku
  • garść  świeżej lub mrożonej natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • sól do smaku lub przyprawa do zup typu vegeta
  • pieprz do smaku
Wykonanie:
Do garnka wlewamy wodę, wstawiamy i wrzucamy kość.
Na bardzo małym ogniu gotujemy ok godziny. Dodajemy
umyte warzywa. Całość gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Dodajemy przyprawy i zioła.
Rosół najlepiej smakuje z makaronem nitkami.
A do czego możemy wykorzystać warzywa i mięso z kości czytaj tutaj.

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903