Joomla!

Hiszpańska zupa jarzynowa

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 1
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 700 g kolorowych papryk
  • puszka pomidorów
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 l bulionu
  • cebula
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w piórka. pPapryki umyć,

osączyć z nasion, pokroić w kostkę. Kukurydzę 

i fasolę osączyc. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić 

cebulę i papryki, dusić 5 minut. Wlać bulion,

dodać pomidory z zalewą, kukurydzę i fasolę.

Gotować 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem.

Mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą. Dodać do 

zupy, zagotować. Zupę przyprawić do smaku 

solą i pieprzem. Podawać ze śmietaną i szczypiorkiem.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903