Joomla!

Zupa z dyni 2

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1/2 kg dyni
  • włoszczyzna - bez kapusty
  • 3 pomidory
  • pół szklanki jogurtu
  • łyżka masła
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól - do smaku (ok. pół łyżeczki)
  • cukier - do smaku (ok. 1 łyżeczki)
  • szczypta curry- do smaku
  • szczypta imbir - do smaku

Wykonanie:

Z włoszczyzny gotujemy ok. 1 litra wywaru i  doprawiamy solą.

Umytą, obraną, oczyszczoną z pestek dynię, kroimy w kostkę

a następnie dodajemy do wywaru. Gotujemy tak długo

aż zmieknie a następnie musimy ją zmiksować. Pomidory myjemy,

musimy je sparzyć, obrać ze skórki oraz pokroić w drobną kostkę.

Podduszamy na maśle i dodajemy do zupy. Przyprawić, zagotować.

Lekko przestudzić, zabielić jogurtem, wrzucić posiekaną natkę.

Podawać z makaronem.

Smacznego :)

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903