Joomla!

Pomidorowa z soczewicą i papryką

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • duża cebula
  • 3 łyżki czerwonej soczewicy
  • puszka pomidorów
  • 1 l wywaru warzywnego
  • dwa strąki papryki
  • 4 łyżki kuskusu
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • po 1/3 łyżeczki rozmarynu
  • tymianku
  • oregano
  • mielona ostra papryka

Wykonanie:

Rozcieramy czosnek i siekamy drobno cebulę Podsmażamy na oliwie. Dodajemy czerwoną soczewicę, pomidory i przyprawy. Gotujemy na małym ogniu, stopniowo dodając wywar warzywny. Gdy soczewica będzie prawie miękka (po ok. kwadransie), dodajemy pokrojoną w małe kawałki paprykę. Mieszamy i po kilku minutach dodajemy kuskus oraz przyprawy. Przykrywamy i odstawiamy na kilka minut, aż kasza napęcznieje.

 

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903